Monday, October 15, 2007

Masyarakat kita perlukan vandal seperti anda!

Aku dan beberapa kawan cuba mengusahakan satu kempen dimana kami berharap ramai orang akan bersama kami menyertai kempen ini.
Idea kempen ini datang dari beberapa kawan yang mana kebetulan aku sendiri menerima beberapa email dan satu komen berkenaan pembunuhan tragik adik Nurin. Maka aku mewakili kawan-kawan lain ingin mengajak ANDA yang prihatin dengan isu kehilangan, rogol dan penganiyaan kanak-kanak yg semakin meningkat untuk sama-sama menyertai kami dalam kempen ini.
Kepada sesiapa yang berminat diharap anda boleh lakukan sesuatu samaada dalam bentuk stensil, wheatpaste, stiker di jalan-jalan di kawasan anda sebagai ingatan/memperingati antara kita MASYARAKAT, tentang isu/peristiwa ini.
Mesej anda tidak semestinya perlu berkaitan dgn isu Adik Nurin, ia boleh menyentuh apa sahaja yg berkaitan kanak-kanak seperti penderaan, kebuluran, pendidikan, kesihatan atau apa sahaja berkenaan kanak-kanak yang terabai oleh kita para dewasa!
Di harap ramai yang berminat untuk turut serta dan dokumenkan lah hasil kerja anda dalam bentuk gambar[video pun boleh!] dan hantarkan ke blog ini sebagai dokumentasi menunjukan betapa kita sepakat berharap akan segala bentuk penganiyaan terutama kepada kanak-kanak berakhir!
Aku akan masukkan segala update ttg kempen ini nanti, mungkin akan ada template stensil yg boleh di download oleh semua orang..... tungggu!

Selamat berkarya dan tunjukkan keperihatinan anda pada semua masyarakat.
Kat atas ni gambar2 perbuatan nakal aku dan beberapa lagi kawan. Pada malam itu, aku keluar bersama dua kawan dari Spain;
coolture dan borbo, seorang kawan dari Perancis; G [dia selamat pulang ke perancis semalam ...isk...isk...] dan lagi satu, orang sini gak; vandarm. Ada banyak lagi tempat lain yg kitorang spray pada malam tu[sekitar pusat bandar KL] kalau korang tgk betul2, salah satu gambar tu di 'letak'kan di hadapan bangunan kebanggaan ramai, KLCC. Jadi mungkin aku akan masukkan gambar2 baki yg lain di entri akan datang sbb line internet aku yg lembab menyebabkan aku terpaksa mengambil masa yg lama ntuk upload gambar.
So, kempen dari aku dan kawan2 dah pun start, harap kawan2 yg lain pun bleh start cari imej sebab aku masih terkial-kial nak sediakan template untuk semua! Kalau aku jadi korang, mmg aku tak tunggu, sbb aku mmg lembab buat keje..... korang buat stencil sendiri la.... wording sahaja pun ok apa!!! So, hope to see korang punya stencils!
Selamat!

LEGEND:
tiga gambar di atas: coolture dan borbo
dua gambar seterusnya: Vandarm
2 gambar sebelum laki botak: aku
gambar last: G