Tuesday, August 22, 2006

sickmyduck #1Klik butang 'play' kemudian 'pause'. Klik semula butang 'play' apabila proses 'loading' selesai untuk perjalanan video yg lebih baik.

Lihat di Dalam/See Inside-->

Sub-Komandan Markos [f-code]Ini lah vandal yg di cari-cari.

Lihat di Dalam/See Inside-->

Monday, August 21, 2006

Poster f-code di satu parti jalananklik gambar

Lihat di Dalam/See Inside-->

Guantanamo Bay/ Guatakmau BebTeknik - Wheat Paste
Lokasi - Ampang Point

klik gambar

Lihat di Dalam/See Inside-->

Saturday, August 5, 2006

Dinding itu ada telinga, telinga anda ada dinding.

From: "****** ***" <******.***@gmail.com>
To: "toilet head ."
CC:
Subject: Re: f-code
Date: Fri, 4 Aug 2006 12:59:07 +0800

saya vegetarian la abg...

On 7/15/06, toilet head . <fcodes@graffiti.net> wrote:

haram!

f-code.blogspot.com
________________________________________________________________

Email ni di hantar sebagai menjawab kepada gambar atau stensil 'Haram' yang di spray di KFC (gambar di bawah tajuk Haram!). Walaupun ada berbagai email yg aku terima, ada yg memuji... mengutuk, yg ajak pg bomb dan tak kurang gak yg ajak aku dating. Tapi aku tertarik ngan yg ni sebab dah banyak gak aku terima bentuk cam ni.... ada yg minta penjelasan.... ada yang buat tafsiran sendiri....mana2 pun aku tak kisah. Memang aku lagi suka org ramai melihat work aku dan menilai atau mentafsir sendiri apa yg 'dinding' itu cuba sampaikan.... tapi sudah tentu aku punya idea sendiri terhadap suara yg aku berikan pada dinding itu.
Ini idea aku.
Halal dalam konteks yg *umum adalah sesuatu yg di bolehkan dan Haram adalah sebaliknya. Contohnya, DVD cetak 'rompak', pendatang tanpa permit, punk rock, black metal dsbnya. Semua contoh yg di beri kat atas ni adalah sesuatu yg di anggap sebagai Haram oleh mereka yg 'berkuasa' untuk mengharam dan menghalalkan apa2 sahaja. Dan kuasa ini di beri oleh rakyat macam kita..... macam aku dan kau. Kalau aku boleh 'jadi'kan sesuatu itu berkuasa..... maka aku MAHA berkuasa. So apa salahnya aku mengharamkan apa yg selama ini 'mereka' halalkan. Peperangan, penindasan, DVD halal yg mahal, 'pendatang' yg datang ke sini melabur kapital seperti dalam hal ini, KFC (ramai org Malaysia ingat KFC adalah syarikat lokal), musik nasyid, musik/lagu patriotik bosan dan seterusnya.....
Ini hanya dasar idea.... seterusnya korang boleh hurai sendiri. Untuk pengetahuan, aku ada spray stensil Haram tu di KLCC, tembok2 rumah banglo kat sekitar Ampang dan KL dan beberapa bangunan2 besar.

Tafsiran pengirim ini seolah aku cuba menyerang pemakan daging...... tapi secara peribadi aku tidak langsung berniat sebegitu. Bagaimanapun itu adalah tafsirannya dan aku gembira yg aku membantu dalam memperjuangkan Vegetarianisme secara tak langsung!
hehehehe.

f-code

*umum - aku tidak mengambil Haram mengikut tafsiran agama islam atau sbgnya.


Lihat di Dalam/See Inside-->

Thursday, August 3, 2006

Obey Police State


Artwork org lain yg di hantar ke email
kawan aku...dan kawan aku tu ngan
baik hati forwrd gambar ni kat aku.
...nice but not nice rite!

klik gambar

Lihat di Dalam/See Inside-->

cute + vandal


Di Bukit Nanas bersama dgn Makcik Tua
klik gambar


Di Wangsa Maju
klik gambar

Lihat di Dalam/See Inside-->